• Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
  • Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

Întrebări şi Sfaturi/Ideei

Tomitza

The Stalker
Moderator
Editor Manga
Dupa cum spune si titlul, va cer voua, cei cu experienta sa ne ajutati pe noi, cei fara experienta. Cu anuminte intrebari, sfaturi, nelamuriri, ideei, strategi si asa mai departe.

Pentru inceput as vrea sa va intreb:
1. Ce ne recomandati sa punem la Maiestrii?
2. Ce vraji ne ajuta cel mai mult la pvp?

Daca doriti, ne puteti da ideei in legatura cu anumiti campioni. Aici puteti specifica numele campionului, runele, maiestriile, strategi si obiecte (butoanele 1-6).

P.S.: Fiecare cum doreste. Daca vrea sa dezvaluie strategiile sau sfaturi/ideei, bine, daca nu, iar bine.
 
Ultima editare:

Kirin

Akatsuki
1. Maiestriile se fac in functie de campion si de adversari daca joci ranked...
2.Top-Flash+Teleport/Ghost+Teleport
Mid-Flash+Ignite
Jungle-Flash+smite
ADC-Flash+Heal/Barrier
Support-Flash+Exhaust/Ignite
Toate astea nu sunt batute-n ciue deci depinde foarte mult de campion...
 

Alkiara

Ex-Shinobi
1. La măiestrii e bine să le faci specializate în funcţie de tipul de campion sau dacă joci cu puţini campioni, chiar în funcţie de campion. Eu le-am copiat de la streamer român din platină şi apoi le-am adaptat şi schimbat puţin după bunul meu plac. Momentan, măiestriile arată aşa: http://www.lolking.net/summoner/eune/41106786#masteries

2. Vrăjile depind de situaţie, de obicei se ia o vrajă pentru mobilitate şi alta pentru duel, sau cu alte cuvinte ceva defensiv şi ceva ofensiv. Totuşi se ştiu câteva combinaţii standard:
ADC: Flash + Heal (de obicei) / Barrier (ceva mai rar) / Cleanse (anti CC) / Exhaust sau Ignite (extrem de ofensiv) // notă pe Vayne se ia Ghost în loc de Flash pentru că e combinaţie cu pasiva
Support: Flash (de obicei) / Teleport (rar) / Ghost (în combinaţie cu anumite tipuri de engage) + Exhaust (de obicei) / Heal (dacă nu are adcul) / Ignite (foarte ofensiv) / Clarity (pentru combinaţii de poke şi dacă adcul e mana hungry)
Top: Flash / Teleport (cam în egală măsură) + Teleport / Flash (uneori) / Ignite (Ofensiv) / Exhaust (tot ofensiv) / Ghost (pe Nasus sau în combinaţie cu alte pasive sau skiluri) / Cleanse (anti CC)
Mid: Flash (majoritar) / Teleport (pe Kartus de exemplu) / Ghost (la anumiţi asasini) + Ignite (uzual şi ofensiv) / Heal (defensiv) / Barrier (tot defensiv) / Exhaust (pentru asasinii de pe mid) / Clarity (pentru mana hungry şi poke)
Jungle: Smite (nu eşti jungler adevărat fără aşa ceva) + Flash (uzual) / Teleport (pe anumiţi campioni) / Ghost (pe asasini) / Exhaust (ofensiv) / Ignite (tot Ofensiv)
 
Ultima editare de un moderator:

Alkiara

Ex-Shinobi
Doar Lee Song supp merge ap #alone....Un lee care merge Early AD apoi tank+Locket :?
Ai de ales între
1. 21/9/0 şi construieşti bork sau bt ca item ofensiv şi apoi te pui pe tank.
2. 9/21/0 şi bork + frozen mallet/iceborn + alte iteme defensive
Da' Lee jungle sau Lee top/mid?
 

Musi2k

Chunin
Si eu joc LOL..sunt incepator..fac killuri destul de multe dar pot juca doar cu Ashe si Blitz si vreau sa imi ziceti si mie o metoda de a farma ca nu reusesc nici cum..
 

Tomitza

The Stalker
Moderator
Editor Manga
Nu inteleg ADC. De ce ADC? Ce face el defapt si de drept? Ce difera la AD?
 

Kirin

Akatsuki
ADC=atack damage carry adica este campionul care da a lot of dmg de la o distanta sigura pentru ca face iteme doar pentru dmg deci nu are hp, armura, magic rezist. ADC=tintas in cea mai mare parte a timpului, teemo fiind singura exceptie(el e ap) XD
 

Tomitza

The Stalker
Moderator
Editor Manga
Aha, acum inteleg. Am jucat cu campionul Lux si vad ca e de ADC. E destul de buna, chiar imi place :x
 

Alkiara

Ex-Shinobi
ADC=atack damage carry adica este campionul care da a lot of dmg de la o distanta sigura pentru ca face iteme doar pentru dmg deci nu are hp, armura, magic rezist. ADC=tintas in cea mai mare parte a timpului, teemo fiind singura exceptie(el e ap) XD
Aha, acum inteleg. Am jucat cu campionul Lux si vad ca e de ADC. E destul de buna, chiar imi place :x
Teemo e ADC atât timp cât construieşti Attack Damage şi joci cu el pe bottom lane. E APC dacă joci mid sau top şi construieşti ability power. Şi e Hybrid Carry dacă faci o combinaţie între AD ŞI AP (e un build neconvenţional).
Lux e în mod tradiţional un APC care se joacă de obicei pe mid lane. Din cauza pasivei, a stunului lung de pe Q şi scutului de pe W se poate juca support: support pe utility sau support ap. Din cauza aceleaşi pasive, se poate construi un build neconvenţional pe AD, dar niciuna dintre vrăjile ei nu scalează cu AD-ul, dar jucată pe AD, devine un fel de ADC cu mult utility.
 
Ultima editare de un moderator:

Kirin

Akatsuki
Alkiara doar eu joc Karma supp? De ce uita mereu lumea de Karma :((
ON-Topic: Lux la nivel maxim e cel mai greu campion din joc in my opinion deci daca esti incepator te sfatuiesc sa joci cu ceva mai usor XD...
 

Kirito

Drunk
Bun, sa incepem:

1. La asta nu te pot ajuta, ai nevoie de propriile tale resurse, mai ales ca vei gasi destule build-uri pe internet, sau poti chiar sa iti creezi propriile maiestrii.

2. ADC: Heal + Flash - Barrier + Flash (preferabil sa folosesti barrier, mi se pare cu mult mai eficient decat heal-ul, asta desigur daca vrei sa-ti salvezi doar tie pielea). Probabil mai functioneaza si Ghost + Heal/Barrier, cum a spus Marius, insa nu stiu sa fi vazut pe cineva folosind.
SUP: Ei bine, aici difera... majoritatea folosesc Flash + Exhaust, insa daca vei juca Thresh, o alegere buna este sa folosesti Flash + Ignite, mai ales ca se foloseste in ultima vreme.
MID: Aici nu prea pot sa ma exprim, in general faci normal Ignite + Flash, sau daca joci Zed faci Exhaust + Flash, desi depinde de situatie.
TOP: Eu cand joc top joc in 98% din cazuri Flash + Ignite, sau daca joc Singed iau Ghost + Ignite. Teleportul il folosesc foarte rar, eventual doar daca joc Fiora/Jax/Irelia, atunci pot spune ca folosesc teleportul, dar nici macar atunci.
JUNG: E-e, aici depinde de ce jungler joci. Shaco = Smite + Ignite, Master Yi = Smite + Ghost, Hecarim = Smite + Ghost, Rek'Sai e Smite + Flash, si mai sunt multi altii care nu-mi vin acum in minte. Aici poti sa incerci tu diferite combinatii, sa vezi cum iti iese.

Oricum, ce ti-am spus eu mai sus e ceea ce folosesc eu in general, insa stilul meu de jucat e extrem de ofensiv, deci de aceea cand joc top prefer un Flash + Ignite, pentru ca eu sunt concentrat sa iau first blood-ul sau sa ma fedez cat de repede. In fine acum, te descurci tu, presupun ca deja ti-ai dat seama ce fel de stil ai, deci ar trebui sa iti poti alege singur spelurile si maiestriile de acum inainte.
 
Sus