• Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
  • Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

Manga Preferata

Asscendent.

Shinigami
Recent am inceput sa citesc air gear, si deja pot spune ca e preferata mea :heart: Anime-ul ma lasat cu multe semne de intrebare asa ca am cautat sa vad daca va aparea vre-un alt sezon, dar nimic. A trecut o vreme si am descoperit manga. Spre deosebire de anime, povestea e mai bine structurata si mai realista, recomand sa cititi aceasta manga! nu ve-ti regreta!
 

zerox

Shinigami
Recent am inceput sa citesc air gear, si deja pot spune ca e preferata mea :heart: Anime-ul ma lasat cu multe semne de intrebare asa ca am cautat sa vad daca va aparea vre-un alt sezon, dar nimic. A trecut o vreme si am descoperit manga. Spre deosebire de anime, povestea e mai bine structurata si mai realista, recomand sa cititi aceasta manga! nu ve-ti regreta!
Nu am vizionat anime-ul, dar intradevar, manga la Air Gear e destul de bine conturata. Singurul lucru ce ma deranjat, daca pot spune, e ca in unele momente a facut unele caractere multe over-power ca apoi sa fie infrante cu usurinta... Oricum, finalul chiar mi-a placut. A fost unul neasteptat.
 

_gReeD

Ex-Shinobi
https://myanimelist.net/manga/8967/Onanie_Master_Kurosawa?q=onanie (Onanie Master Kurosawa)
Onanie Master Kurasawa
Aceasta manga pare cam ciudata la inceput pentru ca este vorba despre un copil de 14 care isi duce un anumit "serviciu zilnic" in sensul ca sa duce dupa ore intr-o baie a fetelor (mai putin folosita) si se masturbeaza gandinduse la cate o colega, aleasa de el in timpul zilei. Nu este in niciun sens un hentai, mai are elemente echi in fanteziile lui dar nu arta nimic. Intr-un final ajunge sa fie o drama genial facuta reusind sa te fac ca simti cu personajul principal si uneori sa urasti complet anumite caractere. Personajul principal trece printr-o schimbare si invata ca fiecare actiune are o consecinta (nu cu referire la masturbare, face ceva mai rau). Merita sa ii dati o sansa mai ales ca e o manga destul de mica cu 32 de capitole, cred...
 

Anadis

Ex-Shinobi
Aş putea menţiona aici o mulţime de titluri, dar hai să mă raportez doar la ce am citit eu mai recent. Sau cât se poate de recent. Aşa că o să iau exemplul de mai sus şi o să spun că îmi place enorm Hirunaka no Ryuusei. De ce? Pentru că Mika Yamamori a creat o operă de artă atât din punct de vedere vizual cât şi din perspectivă psihologică. Spre deosebire de unele manga shoujo în care evoluţia personajelor este deseori forţată şi o ia într-o direcţie absolut previzibilă, în Hirunaka ai ocazia să înţelegi că viaţa nu ne duce unde vrem întotdeauna şi că de cele mai multe ori, direcţia în care ne îndreptăm cu adevărat e cea bună, pentru că doar aşa ne vom forma ca oameni. Mi-a luat o zi să citesc şi încă o zi ca să trec peste, dar a meritat tot timpul şi toată atenţia. Aş fi un om fericit dacă aş vedea într-o zi şi adaptare anime.

Mai menţionez Kuzu no Honkai, iubirea mea eternă, obiectul gândurilor mele şi nenumăratele momente de "de ce faci aşa?". Despre Kuzu no Honkai am zis ce era de zis în review, dar recunosc şi aici că e un subiect aparte pentru mine şi că m-a lovit din plin pentru că am putut să mă raportez cu uşurinţă la trăirile personajelor şi la goliciunea care le îmbrăca inimile.

Şi ca să închei într-o notă mai aparte, Umibe no Onnanoko, o manga destul de deranjantă pentru unele persoane, din ce am citit, mai ales din cauza conţinutului frecvent de natură sexuală. Sunt la vârsta la care nu mai casc ochii la asemenea chestii, aşa că am putut să mă las cumva captivată de partea psihologică a poveştii şi să apreciez îndeaproape ideea asta de înstrăinare a omului damnat într-o lume în care totul vine pe tavă. Poate că sunt eu una care apreciază mai mult un final mai greu de digerat decât fericirea altora. Dar mi-a plăcut. Nu s-a putut ridica la nivelul Solanin sau Oyasumi Punpun cu care ne obişnuise Inio Asano, dar e aparte. Şi nu vorbesc des despre asta.

În rest, menţiuni speciale ar tot fi, dar nu e cazul să le înghesui pe un singur rând. Le-aş jigni.
 

Sanjilaul

Demon King
Ei bine, la cati ani am lipsit de pe site, am reusit sa vad destule serii manga si anime-uri, dar daca ar fi sa enumar 2 manga care, cel putin mie, mi-au placut ar fi ceva de genul : Berserk, pentru artwork si povestea unica (sa il ia naiba de hiatus) si Baki pentru cat de multa nebunie e in aceasta serie si pentru ca sunt imi plac astfel de chestii cu batai, putere, salbaticie, etc ...
 

Asscendent.

Shinigami
Am citit destul de multe manga recent asa ca pot face un top 5 cu cele mai interesante.
  1. Air gear, mia placut artwork-ul si povestea ma atras chiar daca este plin de fillerere.
  2. One piece, am incetat sa ma uit la anime iar acum citesc doar manga.
  3. Sunken rock, din nou un artwork si o poveste faina.
  4. Minamoto-kun no monogatari, foarte interesanta si aceasta.
  5. Chainsawman, abia ce sa lansat, are 10 capitole, mi se pare foarte tare seria. Imi da starea aia pe care o ai cand citesti un shounen bun gen OP, BNHA, FT etc...
 
Sus