• Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
  • Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

Serie Nanatsu no Taizai - Cele Şapte Păcate Capitale (Anime)

Raul

Akatsuki

"Everyone has to die someday. But what they believed in will never fade away as long as someone protects it. Once you've resolved to take on those principles, no matter how much blood and tears you shed, you follow through with it! That's what it means to be a knight. " Meliodas

"If you're not gonna fight, get the hell out of here. That half-assed attitude ain't saving anyone. It'll only get you and your comrades killed." - Ban
Nanatsu no Taizai(七つの大罪 ) este o serie anime adaptată după manga cu același nume scrisă de Nakaba Suzuki. În data de 5 Octombrie 2014 apare primul episod numit "Cele Șapte Păcate Capitale".
Tot aici apar pentru prima dată Elizabeth, a treia prințesă a Regatului Liones și Meliodas, căpitanul celor Șapte Păcate și bineînțeles unul din personajele cu un rol foarte important în serie, porcușorul Hawk.
Povestea se plasează într-o lume asemănătoare Evului Mediu European unde Regiunea Britaniei este protejată de Cavaleri Sfinți. Totuşi, o mică grupare de Cavaleri Sfinţi se presupune că-şi trădează tărâmurile şi încearcă să răstoarne tronul Lionesului. Aceştia au fost învinşi de Cavalerii Sfinţi, dar zvonurile au continuat să umble, cum că aceşti cavaleri, numiţi "Cele Şapte Păcate Capitale," sunt încă în viaţă. Zece ani mai târziu, chiar Cavalerii Sfinţi dau o lovitură de stat, devenind noii conducători ai Regatului Liones.
Seria este produsă de studioul A-1 Pictures și este în opinia mea una din cele mai bune serii shounen din ultimii ani. Personal am fost atras de faptul că personaje principale sunt foarte puternice încă de la început fără ca acestea să mai trebuiască să treacă prin tot felul de antrenamente și pregătiri riguroase cum se întâmplă de obicei la un shounen. Pe lângă scenele de luptă epice și pline de suspans se mai strecoară și anumite scene eechi.
Deși personal nu prea sunt atras de acele scene Eechi și în general seriile Eechi nu-mi prea plac, Nanatsu no Taizai per total este o serie pe care o apreciez și recomand.
Personaje.
Mai jos este o scurtă prezentare a câtorva personaje importante pe care o să le vedem de-a lungul seriei.

- Meliodas - Păcatul Mâniei - Este căpitanul celor Șapte Păcate și cel mai puternic membru, iar simbolul bestie al acestuia este Dragonul (în sezonul 3, nivelul său de putere fiind de 60000).

- Ban - Păcatul Lăcomiei - Cunoscut și ca Ban Nemuritorul este unul din membrii celor Șapte Păcate fiind deasemenea și un rival al lui Meliodas după cum ne este prezentat încă din primele episoade. Simbolul bestie al său este vulpea.

- King - Păcatul Lenei - Este un membru al celor Șapte Păcate, iar numele său real este "Regele Zână Harlequin". Acesta este prezentat ca fiind un tip timid, fiind îndrăgostit de Diane, astfel că atunci când se întâlnesc la începutul seriei fuge.

- Diane - Păcatul Invidiei - Diane este de asemenea membră a celor Șapte Păcate. Acesta mai face parte și din Clanul Giganților, având o înălțime de 915 cm. Simbolul bestie al acesteia este șarpele.

- Gilthunder - Este un Cavaler Sfânt de Rangul Diamant și fiul fostului mare Cavaler Sfânt Zaratras. Acesta a fost învățat încă de când era mic de către Meliodas regulile fundamentale ale "Căii Cavalerului"

Acum o să dicut putin și de puterile pe care le dețin personajele prezentate mai sus.
Puterile se bazează în mare parte pe magie, iar pe langă asta foarte multe personaje folosesc anumite arme. Cele mai puternice arme cunoscute sunt "Comorile Sacre" deținute de cele Șapte Păcate.
Ex: Meliodas - Demon Sword Lostvayne - Full Counter- Abilitate magica folosită de Meliodas. Această abilitate reflectă atacul magic către inamic chiar mai puternic decât era inițial.
Ban - Holy Staff Courechouse - Snatch - Abilitate magică folosită de Ban. Aceasta îi permite să fure anumite lucruri fără a avea contact direct cu ele. De asemenea în timul luptei Ban poate fura/abosrbi puterea fizică și viteza oponentului.
King - Spirit Spear Chastiefol - Disaster - Abilitate magică folosită de King cu ajutorul căruia controlează Viața. Moartea și Natura.
Diane - War Hammer Gideon - Creation - Abilitate magică specifică Clanului Giganților. Le permite utilizatorilor să controleze Pămantul după bunul plac.
Gilthunder - Acesta folosește o sabie lungă curbată la capăt - Thunderbolt- Abilitate magică folosită de Gilthunder, aceasta îi permite să lupte cu ajutorul fulgerelor.

Coloana Sonoră.

Coloana sonoră este în opinia mea destul de bine aleasă pe alocuri delicată dacă pot să zic așa. Sunt câteva OST-uri care sună destul de bine.
O să vă las un link la câteva Sountrack-uri din sezonul 2 chiar AICI!!!!
De asemenea primul opening din sezonul 1 este unul din preferatele mele. Îl puteți viziona AICI!


Cred că o să mă opresc aici, deși loc de discutat și povestit mai este, pentru cititorii acestei recenzii care nu au văzut încă anime-ul, consider că este de ajuns.
Precizez că am folosit anumiți termeni în engleză pentru că nu știu exact cum sunt traduși/adaptați toți (Deși am urmarit seria pe site :sweat: ) așa că i-am scris în engleză...
Surse de inspirație : - Postarea de Introducere de aici
- Nanatsu no Taizai Wikia
Link către episodul 1----->
CLICK!
 
Ultima editare:

zerox

Shinigami
Aveam cu totul alte asteptari cand am vazut rewiev la seria anime! Sincer dezamagit :( .
 
Sus