• Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
  • Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

Regulament

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Jimbo

Miner
1. Shinobi este o comunitate anime/manga bazată pe respectul reciproc, pe schimbul pacific şi constructiv de idei şi păreri, unde toţi trebuie să respecte aceleaşi reguli fără excepţie.

2. Nu este permis să insultaţi, jigniţi, provocaţi intenţionat la ceartă alţi membri, indiferent care ar fi motivul. Orice conflict şi neînţelegere între voi se rezolvă în privat. Cine este atacat/jignit trebuie să comunice asta celor din Staff pentru a se lua măsuri, nu să continue la fel cu insulte, căci o să încalce şi el această regulă. Pentru asemenea purtări puteţi lua avertizări şi BAN.

3. Nu este tolerată discriminarea pe bază de sex, rasă, naţiune, aspect, statut social, stare economică, vârstă, religie, orientare sexuală, etc.

4. Nu este permis să faceţi publicitate altor grupuri, site-uri din afara afiliaţilor noştri. Puteţi lua BAN pentru asta.

5. Nu este permis să faceţi SPAM. Acesta fiind:
- Mesaje scurte şi frecvente;
- Mesaje off-topic, care nu au nimic în comun cu articolul comentat/discutat;
- Mesaje cu publicităţi şi link-uri de orice tip ce n-au legătură cu articolul.
- Orice link pus oriunde spre alte site-uri de fansub care nu-s în parteneriat cu noi.

6. Dublul post (două comentarii consecutive) este interzis, pentru a se evita, modificaţi-vă primul mesaj, gen: "Edit:..." sau "Edit Later:...", etc.

7. Toate titlurile subiectelor trebuie scrise în LIMBA ROMÂNĂ. Excepţie: creaţiile personale de poezie/fanfics, care pot fi postate şi în alte limbi.

8. Fontul colorat este interzis, deci nu folosiţi culori ca roşu, albastru, verde, etc. pentru a se face curcubeu, excepţie doar când doriţi să accentuaţi ceva anume, dar fără a exagera, numai adminii şi moderatorii au voie să schimbe culoarea atunci când cineva încalcă regulamentul şi pentru a-l avertiza pe acel cineva. De asemenea, mărimea fontului să nu fie exagerat de mare.

9. Nu sunt permise nickname-uri, avatare şi semnături/mesaje indecente la propriul profil. Deci, fără nume vulgare sau ridicole, fără imagini pornografice sau care pot incita la ură şi discriminare (vezi regula 3).

10. Nu se permit conturi multiple. Dacă luaţi BAN pe oricare dintre ele, să nu vă plângeţi apoi de ce aţi luat ban pe toate.

11. Nu folosiţi avatare animate/semnături (gif-uri) sau avatare foarte largi, dimensiunile permise sunt maxim 320px înălţime şi lăţime, utilizatorii ce nu le respectă vor primi avertismente. De asemenea, dimensiunile maxime pentru semnăturile de pe site sunt: 560x150.

12. Este interzisă publicarea/adăugarea de link-uri de download de către useri. Numai cei care fac parte din grup pot face asta.

13. Orice critică asupra grupului şi a muncii noastre trebuie să fie constructivă, întemeiată şi cu bun simţ. Dacă nu puteţi demonstra efectiv ceea ce criticaţi (eventuale erori de traducere, editare, encoding) sau comportamentele incorecte ale Staff-ului (abuz de putere, încălcarea regulamentului de către aceştia) veţi lua avertizări sau BAN.

14. Doar fondatorul şi administratorii pot modifica aceste reguli, eventual după o discuţie a acestora.

15. După 2 avertizări se dă BAN, temporar sau permanent, după cum e gravitatea comportamentului.

16. Dacă doriţi să deveniţi afiliaţi cu Shinobi, contactaţi administratorii.

17. Toţi membrii grupului Shinobi, inclusiv administratorii, ar trebui să respecte şi ei regulamentul. (altfel ce exemplu dăm?)

18. Va lua BAN şi cine acţionează intenţionat împotriva activităţii acestui grup de fansub sau a membrilor săi.
 
Ultima editare de un moderator:

KyubiVal

Stardust Crusader
Fondator
19. Pe Shinobi sunt slab tolerate spoilerele! Spoilerele însă pot fi de diferite tipuri şi voi încerca aici să explic un pic, ce anume vom considera noi pe site ca şi spoiler.
a) Spoiler anime - e considerat spoiler anime, atunci când membrii discută pe chat sau pe topicuri informaţii importante, clare, care nu se lasă interpretării şi nu sunt vagi şi neînţelese, despre ultimul episod al unei serii anime pe care o traducem şi noi, care deja a ieşit în engleză, dar nu şi tradusă de noi postată pe forum. Pentru a da timp tuturor să vadă ultimul episod, vom considera spoiler timp de 3 zile după traducerea noastră în română, tot ce se referă la cel mai recent episod anime.
b) Spoiler manga faţă de anime - e considerat spoiler manga faţă de anime, când persoanele discută despre evenimentele unui anime în curs de difuzare, bazat pe un manga, de care ne ocupăm de asemenea. Orice informaţie referitoare la partea manga care încă nu a fost transpusă şi în anime, poate fi spoiler pentru cei care urmăresc doar animeul. Totuşi pentru a evita o rigiditate excesivă, membrii care urmăresc strict anime, sunt rugaţi să anunţe din start că nu vor să afle informaţii din manga când văd asemenea discuţii, iar în caz că sunt ignoraţi să contacteze şi stafful pentru a lua măsuri.
c) Spoiler manga - e considerat ca şi la anime, spoiler atunci când se vorbeşte despre ce se întâmplă în ultimele capitole ieşite în engleză şi încă netraduse în română. Pentru a da timp tuturor să citească ultimul capitol, vom considera spoiler timp de 3 zile după traducerea noastră în română, tot ce se referă la cel mai recent capitol manga.

20. Shinobi e un site de traduceri ale seriilor manga şi anime, prin urmare ne pasă de limba română şi cât e de corect folosită. Nu tolerăm pocirea limbii române pe forum sau chat în mod intenţionat. Nu tolerăm limbajul de messenger sau cocalari în mod insistent şi continuat.

21. Orice reclamaţie, plângere, sesizare făcută asupra unui fapt care încalcă regulamentul, trebuie să fie făcută la nu mai mult de 48 de ore de la întâmplarea respectivă. De asemenea şi în cazul reclamaţiilor pentru măsurile luate de staff asupra voastră. Excepţie se face doar în cazul când puteţi dovedi că în acele 48 de ore dintr-un motiv anume nu aţi putut riposta. În caz contrar, nu se vor lua în considerare.

22. Darea de orice tip de informaţii false, la mişto, fie despre site, ori conţinutul acestuia, precum şi nerespectarea celorlalţi pe chat, se sancţionează în consecinţă.

În topicul cu Măsuri contra Încălcărilor de Regulament veţi găsi pedepsele aplicate de staff în cazul încălcării punctelor de mai sus.

Eventual pot să mai apară noi reguli. Între timp, fiţi buni şi încercaţi să le respectaţi măcar pe acestea!
 
Ultima editare:
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus