• Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
  • Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

[SPOILER ALERT!] Recapitulare Attack on Titan (sez. 1)

Care a fost cel mai șocant lucru din acest sezon?


  • Total voters
    29

Bluebell

cookies!
Administrator
Traducător
Encoder Anime
Verificator
DACĂ NU AȚI VĂZUT SEZONUL 1, ÎNCHIDEȚI OCHII!

Tot ce trebuie să știți despre Attack on Titan înainte de sezonul 3!

(articol tradus din limba engleza)

Deși a fost nevoie de patru ani pentru ca Studio Wit să creeze sezonul doi al seriei Attack on Titan, așteptarea pentru sezonul 3 a fost, din fericire, mult mai scurtă.
Acesta își va face debutul pe 23 iulie 2018 și va avea 24 de episoade, comparativ cu cel de-al doilea sezon, de 12 episoade.
În plus, favoritul fanilor, Levi Ackerman va avea o prezență mult mai mare de această dată.

Indiferent că ești un fan mai vechi sau mai nou, acest ghid îți va împrospăta memoria înainte de debutul sezonului 3.Actul 1: Căderea orașului Shiganshina

Când începe povestea noastră, oamenii sunt deja o specie pe cale de dispariție.

De mai bine de o sută de ani, ei trăiesc temându-se de Titani, o rasă misterioasă de umanoizi giganți și animalici, care rătăcesc prin lume în căutarea oamenilor, pentru a-i devora. Nimeni nu știe nimic despre aceste creaturi, iar puținii oameni care au reușit să scape de mânia Titanilor s-au baricadat în numeroase orașe,
înconjurate de trei straturi de pereți din piatră, înalți până la cer.

Viața din spatele zidurilor este destul de liniștită, dar protagonistul nostru, Eren Jaeger, dorește aventura și libertatea pe care o oferă Legiunea de Recunoaștere,
singurii oameni suficient de curajoși pentru a lupta împotriva Titanilor, dincolo de zidurile orașelor.

Eren trăiește în orașul Shiganshina, alături de cel mai bun prieten al său, Armin Arlert, și o fată pe care familia sa a adoptat-o recent, Mikasa Ackerman. Armin este un tocilar timid de care ceilalți își bat joc, Eren este mult prea încăpățânat și agresiv pentru binele lui, în timp ce Mikasa este puternică, tăcută și extrem de intimidantă și mereu îi ajută pe băieți să iasă din bucluc. În ciuda acestei puteri externe, mai târziu aflăm că trecutul Mikasei este unul tragic și sângeros. Părinții ei au fost uciși de către negustorii de sclavi când aceasta era mică, iar Mikasa era în pericol de a fi vândută în robie. Eren și tatăl său, dr. Grisha Jaeger, au mers acasă la familia ei la doar câteva ore după incident, așa că Eren a mers pe urmele negustorilor de sclavi și i-a ucis cu ajutorul lui Mikasa. De atunci, aceasta i-a rămas loială.

Viața celor trei rămâne relativ liniștită, până în ziua în care Titanii trec de primul zid al orașului, Zidul Maria, cu ajutorul unui Titan Colosal, așa cum nu s-a mai văzut vreodată,
și totul se duce de râpă.

Mama lui Eren este mâncată de un Titan, în timp ce tatăl său dispare în mod misterios. În mijlocul vărsării de sânge și a distrugerii, băiatul jură să se răzbune pe monștri, în timp ce un număr mare de civili sunt sacrificați în jurul lui. Cei care supraviețuiesc sunt forțați să migreze mai departe în oraș și să devină refugiați lipsiți de drepturi. Foametea devine atât de gravă încât un sfert de milion de oameni sunt exilați în afara zidurilor, unde sunt omorâți de către Titani, inclusiv bunicul lui Armin, singurul sprijin rămas al celor trei.
Mâhniți și rămași orfani, Eren, Armin și Mikasa se hotărăsc să se alăture armatei și să lupte pentru a-și recupera lumea.Actul 2: Revenirea omenirii

Au trecut cinci ani și toată lumea a lucrat neobosit pentru a-și dezvolta abilitățile necesare pentru a lupta împotriva Titanilor.
Piesa centrală a arsenalului miliției este echipamentul de transmisie omni-direcțional,
un ham care combină numeroase lame ascuțite cu cârlige multi-direcționale pentru a oferi soldaților mobilitate și viteză maximă.

După ce stăpânesc abilitatea dificilă de a zbura prin aer cu ajutorul cablurilor lansate rapid, soldații pot să atace singurul punct slab cunoscut al Titanilor: ceafa,
provocând moartea instantanee atunci când sunt tăiați suficient de adânc.

Eren este soldatul cel mai pasionat și agresiv, în timp ce Armin este un strateg de excepție, iar Mikasa a devenit cadetul cel mai puternic și mai letal.

Facem cunoștință și cu majoritatea personajelor secundare din Attack on Titan, recruiții care luptă alături de Eren, Armin și Mikasa: Reiner Braun, Bertolt Hoover, Annie Leonhart. Antagonistul mândru, Jean Kirstein, prietenosul Marco Bott, aeriana Connie Springer, generoasa Krista Lenz, precum și amica ei bizară și misteriosă, Ymir. Nu în ultimul rând, Sasha Braus, al cărei lăcomie și personalitate puternică au transformat-o în favorita fanilor.Toți aceștia se pregătesc pentru inevitabilitatea unui alt atac din partea Titanilor.


Actul 3: Bătălia de la Trost

Cadeții nu vor trebui să aștepte mult, pentru că la scurt timp după absolvire, Titanii se întorc să lanseze o nouă ofensivă, condusă încă o dată de Titanul Colosal.
În ciuda anilor de antrenament ai unității, acești Titani sunt încă dușmani formidabili, iar soldații sunt zdrobiți în doar câteva ore.
Într-o încercare disperată de a-i salva viața lui Armin, Eren este dezmembrat și devorat de un Titan la începutul bătăliei.

Totuși, nu este sfârșitul poveștii lui Eren. În ultimele sale momente, aceasta descoperă că, prin vărsarea propriului sânge într-un moment de furie, se poate transforma într-un Titan.
Eren reușește să-și folosească trupul de Titan pentru a-i decima pe ceilalți Titani și pentru a oferi cadeților o șansă de a scăpa, înainte de a reveni la forma sa umană, inconștient.
Desigur, în urma acestui fapt, rezultă multă confuzie și frică, dar Eren reușește să supraviețuiască interogărilor armatei oferindu-și serviciile împotriva Titanilor.
Comandantul Dot Pixis cere ca Eren să-și folosească puterea formidabilă pentru a sigila gaura din cel de-al doilea zid, Zidul Rose.

Încă nesigur de propria sa putere, Eren este de acord, cu condiția ca el să fie escortat de Mikasa și Armin, precum și de membri de elită ai Legiunii de Recunoaștere, un grup de soldați experți cu abilitățile și forța de a explora lumea din afara zidurilor. Comandantul acestei forțe speciale este Căpitanul Levi, un soldat enigmatic și extrem de priceput,
care are foarte puțină încredere în Eren.
Din Legiune mai face parte și Hange Zoë, care are o fascinație morbidă față de Titani și iubește să îi studieze și să îi disece.

Datorită unui efort copleșitor din partea tuturor celor implicați, Eren reușește să deplaseze un bolovan gigantic pentru a petici gaura masivă din Zidul Rose,
salvând restul populației de la decimare.
Cu toate acestea, își pierde controlul pentru scurtă vreme în timpul misiunii și aproape că o ucide pe Mikasa,
așa că trebuie să mai treacă ceva timp până ce acesta va căpăta încredere în forma sa de Titan.

În urma bătăliei pentru Trost, Eren este supus unui tribunal, unde supraviețuirea lui este permisă numai prin supravegherea Legiunii pentru Recunoaștere.
Se alătură cu bucurie lui Levi și Hange în cea mai mortală ramură mortală a armatei, sperând că aceștia îl pot ajuta să se antreneze pentru a-și controla transformarea.
Majoritatea tovarășilor săi se alătură Legiunii pentru Recunoaștere alături de el, inclusiv Armin și Mikasa, desigur.Actul 4: Titanul femelă

În timp ce Eren studiază alături de Legiunea pentru Recunoaștere, acesta află despre doi Titani (Sawney și Beane), pe care Hange i-a capturat pentru a-i studia.
Dar un trădător necunoscut îl ucide pe Sawney și pe Beane pentru a preveni cercetările, și evadând în afara zidurilor.

Pentru a afla cine ar putea fi dispus să colaboreze cu Titanii, toată lumea se pregătește pentru o expediție în căutarea adevărului cu privire la natura lor de bază, despre care Eren consideră că se află în ruinele casei sale din Shiganshina. Din păcate, la scurt timp după ce părăsește siguranța oferită de Zidul Rose, Legiunea pentru Recunoaștere face o descoperire uimitoare: un imens Titan feminin, care dorește să îi ucidă pe toți.

După ce aceasta demonstrează indiscutabil că posedă o inteligență umană, Legiunea își dă seama că trebuie să fie un om cu puteri transformatoare, la fel ca Eren.
Ea urmărește grupul lui Eren în pădure, iar asta duce la o bătălie cruntă, în urma căruia un număr mare de soldați își pierd viața și mulți alții sunt răniți.

Cu câteva capcane inteligente, Legiunea reușește în cele din urmă să pună mâna pe Titanul feminin, dar aceasta își protejează punctul slab cu o substanță cristalină generată organic, pentru a-și proteja identitatea și viața. Mikasa și Levi încearcă să îi facă față, dar în cele din urmă aceasta scapă.
Demoralizați, răniți și rușinați de înfrângerea lor, Legiunea se întoarce în oraș cu mâna goală.

În timp ce soarta lui Eren rămâne incertă, Armin și Mikasa au propriile suspiciuni cu privire la adevărata identitate a Titanului femelă. Cu ajutorul lui Armin, membrii diviziei 104 de antrenament construiesc un plan pentru a o ademeni. După cum se dovedește, vinovata este colega lor, Annie Leonheart, care își recunoaște vina înainte de a se lupta cu Eren și ceilalți. În forma sa de Titan, aceasta provoacă distrugeri în spatele Zidului Sina, dar cadeții reușesc să îi țină piept până când Eren o doboară.
În timp ce el ezită să îi aplice lovitura fatală, Annie își învelește corpul în cristal organic, forțând armata să o ia în custodie, fără a avea posibilitatea de a o interoga.Primul sezon se încheie cu o notă de incertitudine, întrucât devine imposibil să ignori faptul că oameni care se pot transforma în Titani au infiltrat armata și,
spre deosebire de Eren, nu sunt pe partea omenirii.

Ultima secvență a sezonului arată o bucată dintr-un Zid prăbușindu-se, dezvăluind un Titan dormind înăuntru.

Chiar nu mai există niciun loc sigur, Titanii aflându-se nu numai în afara zidurilor, ci și înăuntrul lor.

 

Tomitza

The Stalker
Moderator
Editor Manga
Cea mai mare surpindere a mea a fost tansformarea lui Eren in Titan, in acel moment m-a socat :eek: , apoi a urmat lupta apriga si sangeroasa cu Titanu Femela care m-a uimit la fel de mult afland si identitatea ei. :scream: Primul sezon a fost demential si va ramane pe primul loc din top-anime. :heart:
 
Sus