• Aprecierile și comentariile voastre ne motivează! Dacă apreciezi munca pe care o depunem, înregistrează-te și dă-ți cu părerea asupra seriilor pe care le urmărești!
  • Ne puteţi găsi şi pe canalele oficiale de Discord sau Telegram ale grupului!

[SPOILER ALERT!] Recapitulare Attack on Titan (sez. 2)

Care a fost cel mai șocant lucru din acest sezon?


  • Total voters
    38

Bluebell

cookies!
Administrator
Traducător
Encoder Anime
Verificator


DACĂ NU AȚI VĂZUT SEZONUL 2, ÎNCHIDEȚI OCHII!

Tot ce trebuie să știți despre Attack on Titan înainte de sezonul 3!

(articol tradus din limba engleza)

**✿❀  Înainte de toate, un clip scurt despre ce urmează în sezonul 3! **✿❀ Când a fost anunțat al doilea sezon, fanii au dansat de bucurie.
Dar această bucurie a fost de scurtă durată, după ce s-a anunțat că va avea doar 12 episoade, spre deosebire de sezonul 1, care a avut 25.

O altă problemă este că se schimbă focalizarea de la Eren, Armin și Mikasa. Aceștia sunt prezenți și sunt activi, dar povestea se concentrează mai mult pe Ymir și Christa și pe trecutul lor,
care ne dezvăluie detalii despre natura Titanilor și lumea vastă și neexplorată de dincolo de ziduri.

Actul 1: Bestia Titan

Sezonul doi continuă exact de unde a rămas primul sezon.

Hange Zoë îl interoghează pe pastorul Nick din Cultul Zidului ca să-și dea seama ce anume fac Titanii în zidurile orașului, dar înainte de a se putea face progrese pe acest front, cadeții sunt prinși în mijlocul unei alte crize: Zidul Rose a fost penetrat și Titanii își fac drum spre sud. Toată lumea se zbate pentru a informa satele din apropiere pentru a evacua, dar ghinionistul Miche Zackarius are o întâlnire fatală cu cel mai nou dușman al Titanilor, un goliat păros care pare mai șiret și mai inteligent decât orice Titan pe care l-au întâlnit.

În urma sosirii noului lot de Titani, Eren, Armin, Mikasa, Levi și Hange încearcă să descopere conspirația Cultului, în timp ce ceilalți cadeți se luptă pur și simplu pentru a supraviețui.
Sasha abia scapă cu viață din orașul natal, după o întâlnire terifiantă cu un Titan, iar Conny ajunge în orașul său natal, Rakago, dar îl găsește distrus. Casa familiei sale a fost zdrobită sub greutatea unui Titan care pare extrem de familiar. Mai târziu în sezon, Titanul vorbește cu Conny și descoperim că arată precum o versiune titanică a mamei sale,
lucru care îi forțează pe eroii noștri să-și pună din nou întrebarea care le-a bântuit întreaga viață: De unde vin Titanii?Actul 2: Krista și Ymir

Pe măsură ce cadetii supraviețuitori se regrupează și caută alte găuri în Zidul Rose, vedem mai multe dintre personajele care au fost doar personaje secundare până acum,
dintre care se remarcă Krista și Ymir. Aceste fete au o istorie destul de complicată, strâns legată de universul mai mare al seriei. Aceste secrete sunt dezvăluite prin mai multe scene și episoade de retrospectivă pe parcursul sezonului doi: cu mult timp în urmă, Ymir a trăit într-o țară îndepărtată și a fost venerată de un cult. Când membrii cultului au fost prinși și pedepsiți de autorități, aceștia, împreună cu Ymir, au fost injectați cu o substanță chimică misterios și aruncați în pustietate (acest lucru va fi foarte important mai târziu).

Câțiva ani mai târziu, Ymir și Krista se întâlnesc în calitate de cadeți în timpul unui exercițiu brutal de antrenament de iarnă și se apropie foarte mult. Ymir cunoaște cel mai mare secret al Kristei, că este de fapt membră a unei familii nobile, al cărei nume real este Historia Reiss. În acea iarnă geroasă, cele două fete promit să se sprijine și să se protejeze reciproc.

În ziua de azi, Ymir și Krista au rămas prinse într-un castel vechi. Fără avertizare, Bestia Titan sosește cu o mică armată de Titani pentru a le ataca
și nu durează mult până când ajung într-o situație fără scăpare.

Prețuind viața Kristei mai mult decât orice altceva, Ymir își varsă sângele și se aruncă în luptă, dezvăluindu-și secretul întunecat: injecția pe care a primit-o în copilărie
o transformă într-un Titan capabil să se întoarcă în formă umană, la fel ca Annie și Eren. Și-a petrecut 60 de ani din viață rătăcind în formă de Titan,
dar în cele din urmă și-a recăpătat omenirea, iar acum vrea să-și folosească puterile pentru a o proteja pe femeia pe care o iubește.


Actul 3: Bertholdt și Reiner

Din păcate, Krista și Ymir nu sunt singurele care au secrete. După ce au petrecut cea mai mare parte a Sezonului 2 separat de toți ceilalți, Eren, Armin și Mikasa se reunesc în cele din urmă cu colegii lor, după lupta de la Castelul Utgard. Reuniunea lor pașnică este totuși de scurtă durată, deoarece grupul lui Eren are unele suspiciuni cu privire la prietenii lor. Pastorul Nick a avertizat-o deja pe Hange că Krista este cheia secretului Titanilor din Zid, iar lipsa unei breșe în Zid ar sugera doar că mai sunt și alți trădători printre oameni.

Aflăm, într-un singur episod, că și Bertholdt și Reiner se pot transforma în Titani. Mai mult, Reiner dezvăluie el însuși aceste informații, ceea ce înseamnă că aceștia doi au făcut parte din atacul care a ucis-o pe mama lui Eren. Reiner îl roagă pe Eren să li se alăture și să oprească vărsarea de sânge, dar Eren se transformă și urmează o luptă de proporții epice.

Deși Eren se luptă cu curaj, Bertholdt și Reiner ajung să obțină avantajul și îi iau ostatici pe Eren și Ymir. Eren este imobilizat în timp ce se recuperează în urma luptei cu Reiner, iar Ymir nu dorește să facă niciun pas împotriva răpitorilor, până când are un avantaj asupra lor. Aceștia se ascund într-o pădure din apropiere, în timp ce Mikasa, Armin, Hange și ceilalți planifică o misiune de salvare.

Deși lui Bertholdt și lui Reiner le este frică de Ymir (aceasta le-a mâncat un partener în urmă cu mulți ani, când era încă în forma ei de Titan), încep s-o atragă de partea lor,
oferindu-i un refugiu atât pentru ea, cât și pentru Krista. Deși Ymir suspectează că anii de duplicitate ai lui Bertholdt și Reiner și-au lăsat amprenta asupra celor doi și sunt un pic instabili,
ea este de acord să-i ajute să-l ducă pe Eren înapoi în patria lor.


Actul 4: Salvarea și Apocalipsa

Pe măsură ce Bertholdt, Reiner și Ymir fug cu Eren, ceilalți cadeți merg după ei, în ciuda faptului că dincolo de pădure se află numeroși Titani.
Se dă o luptă aprigă și sângeroasă. Erwin Smith își pierde un braț, Hannes este ucis și mulți alții sunt zdrobiți sau mâncați în timp ce luptă să ajungă la Eren. În timp ce Mikasa reușește să îl salveze pe Eren, aceștia ajung să se confrunte cu același Titan zâmbitor care, în urmă cu mulți ani, a ucis-o pe mama lui Eren.

Crezând că moartea este inevitabilă, Mikasa își mărturisește în cele din urmă dragostea pentru Eren, dar emoția deblochează o nouă abilitate a lui Eren: poate controla Titanii.
El folosește acest dar pentru a-i forța pe ceilalți Titani să omoare Titanul zâmbitor și pentru a asigura o victorie pentru prietenii săi, deși Bertholdt, Reiner și Ymir reușesc să scape.
Chiar dacă Eren și ceilalți au supraviețuit încă unei bătălii aprige, războiul nu s-a încheiat.

Hange și Conny confirmă cu comandantul Pyxis că invazia Titanilor nu provine din afara zidurilor, ci din orașul Rakago, ceea ce înseamnă că, indiferent de câte ziduri construiesc,
omenirea nu poate fi niciodată cu adevărat în siguranță.

Undeva, departe, aparenta minte diabolică din spatele acestor evenimente izvorăște din interiorul Bestiei Titan, promițând chiar mai multe vești proaste...

 

Tomitza

The Stalker
Moderator
Editor Manga
In afara de transofrmarile celorlalti care ne-au surprins si aceea substanta sau ce-o fi pentru a te transforma, cea mai mare uimire a mea,desi, ma asteptam intr-un fel sau altu, puterea de a controla titanii. E oarecum la fel ca haki al cuceritorului din OP :bomb:
 

Dark Angel

Dark Lord
Traducător
Buna treaba cu cele 2 recapitulatii ale seriei Attack on Titan. o idee buna si de apreciat.

sunt la zi cu seria si pot spune ca... vreau mai putina politica si mai multa actiune, ceea ce a avut loc in ultimele capitole. dar hei...aici e vorba de anime si nu de manga... asa ca, abia astept sa vad sezonul 3. Mult succes cu ea.
 
A fost asa greu de dedus cine erau cei doi titani ? Adica sa fim seriosi ca si Titanul Femela, Gigant si Blindat seamana cu forma lor umana, deci marele soc nu din aia a venit.
Socul a fost felul in care n-a fost prezentata scena ,cand Renier ii zice lui Eren a fost drstul de socant vizual.
Am ramas si cu manga in urma ,insa tind sa cred ca sezonul 3 o sa politic si la final socul vietii noastre.
O da, cred ca socul a fost cand au descoperit unde se afla cu adevarat...
 

Dark Angel

Dark Lord
Traducător
Cam da, adevaratele socuri acum vor veni. Sunt curios daca fanele lui Eren il vor mai sustine dupa ce vor vedea ce a facut.
oricum, parerea mea este ca de cand autorul a fost obligat sa elaboreze manga, pt ca din cate am inteles ea trebuia sa se termine de mult dar popularitatea castigata in urma animeului si prospectiunea de saci cu bani, au facut ca ea sa continue in moduri ciudate si sa aflam lucruri care sa ne faca sa ne punem o mie de intrebari. eu si acum sunt curios de multe lucruri care inca nu au fost explicate.
 

Teuts

Jonin
Intr-adevar, multi sesizau asemanarile dintre formele titanilor si cele ale oamenilor (eu una nu :joy: nici in manga pana la momentul dezvaluirii nu-mi dadusem seama). Da, manga ar fi trebuit sa se termine mai de mult, dar macar a fost continuata bine, nu au aparut elemente fara sens. Personal am fost surprinsa de toate acele situatii noi.
Si acest sezon va aduce multe surprize si va raspunde la niste intrebari doar ca sa lase loc pentru altele. Recapitularile doar m-au facut sa devin si mai entuziasmata pentru ce va urma. De abia astept! :heart:
 

_gReeD

Ex-Shinobi
Eu sper ca in sezonul 3 sa ajunga macar aprope de unde este manga acum ca sa primeasca si fanii care se uita doar la anime aceleasi socuri pe care le-am primit si eu cand am citit manga. Desi nu cred ca vor ajunge chiar atat de departe pentru ca sunt multe caputole pana acolo dar ar trebui sa ajunga pana la momentul cu subsolul daca e de 24-25 ep... Apropo nu am intrebat pe nimeni, cate episoade o sa aiba?
 
Sus